Fietsen, wandelen en kanoën

 

Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantie is de Dordogne dé perfecte vakantieregio.

Dit gebied  herbergt niet alleen vele interessante bezienswaardigheden maar is simpelweg ook ideaal om lekker actief bezig te zijn:  wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen of kanoën - het kan hier allemaal !

Tel hier het heerlijke klimaat en de prachtige natuur bij op, en u kunt spreken van een top vakantiebestemming!

 

Fietsen

De fietsroutes in de Dordogne gaan door diepe dalen en over glooiende heuvels vol zonnebloemen. U fietst door stille bossen en komt langs kastelen en middeleeuwse dorpen.

Er zijn weinig landen die zo’n grote diversiteit hebben als Frankrijk. De rijkdom aan historische monumenten, het afwisselende landschap, het aangename klimaat en de talloze mooie pleintjes met terrassen waar u lekker kunt eten of genieten van een glaasje wijn vormen een ideale combinatie voor onvergetelijke fietstochten door de Dordogne.

Wandelen

De Dordogne bevat meer dan 780 km aan grote routepaden en ongeveer 4.000 km  aan kortere (rond-)wandelingen .

Vanuit vele dorpen zijn vanaf “Le Bourg” (het centrum van een dorp, dorpsplein) verschillende wandelroutes uitgezet over verschillende afstanden.

Deze lopen door bossen, open velden, over heuvels en door dalen en bij de langere wandelroutes naar de aangrenzende dorpen waar eventueel weer een andere route kan worden opgepakt. 

Kanoën of kajakken

De rivier Dordogne is een van de mooiste rivieren om te kanoën/kajakken in Frankrijk en op warme zomerdagen echt een verademing. Er zijn zoveel leuke strandjes en plekken waar u kunt aanmeren. Wie hier op vakantie is moet dan ook echt een dagje peddelen op de Dordogne. Het uitzicht onderweg is gewoon fenomenaal - de mooiste dorpjes en kastelen komt u onderweg tegen !

 

Diverse verhuurbedrijven bieden kanohuur voor een halve of een hele dag aan.

Meer info?

In Villa Jolie ligt een info map voor u klaar met de mooiste wandel- en fietsroutes, adressen van kano-verhuurbedrijven, bezienswaardigheden  en andere leuke dingen om in de omgeving te doen.

U hoeft zich hier dus geen seconde te vervelen !